Skip to content

VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

En hållbar framtid – ekologiskt socialt och ekonomiskt

Vi är ett Svanenmärkt tryckeri och vi jobbar aktivt med att i alla led minska vår påverkan på miljön, att säkra social hållbarhet och se det ekonomiska perspektivet i hela vår värdekedja. Vår vision är att vara ett av Sveriges mest hållbara tryckerier och bidra till en hållbar framtid till nästa generation. Tack vare utvecklingscheckar från Region Gotland har vi kunnat öka takten på vårt hållbarhetsarbete och detta är några av projekten vi hittills har genomfört. Flera av våra medarbetare har 

Hållbara souvernirer och barnrum

Att hitta souvenirer på Gotland är inte särskilt svårt. Men att hitta lokaltillverkade och dessutom hållbara alternativ kan vara en utmaning. Här såg vi en möjlighet! Att ta vara på det spill vi hade i vår verksamhet och gör om detta till hållbara, lokaltillverkade och väldesignade souvenirer som öns besökare kan ta med hem och älska under många år framöver. 

Vi såg även på vilka material det är vi använder och vad mer vi kunde göra med dessa. Och det var så Taggla föddes. Taggla är ett varumärke där vi säljer namnmärkning och designelement till barnrummet.

Tack vare att vi designar och tillverkar allt själva kan vi med korta ledtider följa vad de gotländska besökarna och våra andra kunder vill ha och utveckla utbudet. Våra souvenirer finns nu bland annat i vår souvenirbod på kryssningskajen, på båtarna,på ICA Maxi och på andra ställen i Sverige. Tagglas utbud av namnlappar, väggdekorer, mätstickor och affischer och finns på taggla.se.

Nytt material – schhh!

Idag blir alltså delar av vårt spill till souvenirer, namnlappar och dekor till barnrum av delar av vårt spill från produktionen. Men, tyvärr går det inte att använda allt spill till detta. Hur vi än planerar upplägg och produktion blir det material över. Därför har vi ännu ett projekt på gång. Det är något som vi är otroligt stolta över, men som vi tyvärr bara kan viska lite om i dagsläget. 

Det vi kan säga är att vi jobbar med ett helt nytt material som kommer kunna användas i nya branscher. Spännande va?!

ISO struktur 9001 och 14001

Att jobba med ISO-certifieringar kanske inte är lika spännande att prata om som nya affärsmöjligheter och spännande material. Men det är ack så viktigt för vårt hållbarhetsarbete.

ISO 9001 är en standard för kvalitetslednings för verksamhetsprocesser i företaget. Det hjälper till att få kontroll över att rätt sak görs vid rätt tillfälle och med rätt mängd resurser. Utöver detta jobbar vi med ISO 14001, som är en standard för miljöledningssystem. Tillsammans hjälper de oss att säkerställa både kvalitet och miljöanpassning av vår verksamhet.

Hållbarhet ger ringar på vattnet

Att vi kunnat satsa på nya projekt och vårt hållbarhetsarbete, tack vare Region Gotlands utvecklingscheckar, har gett flera ringar på vattnet.  Bland annat har detta resulterat i flera vinster av stora som mindre upphandlingar och inte mindre än två nya anställningar i företaget.

Det tycker vi är värt att fira!