Skip to content

VÅR HISTORIA

Once upon a time…

HISTORIA

Sveriges äldsta tryckeri, eller?

Ja, på sätt och vis! Familjeföretaget iVisby Tryckeri bildades år 1996 av paret Pia och Sven Malmqvist, då sonen Robin var tolv år gammal. I takt med att verksamheten växte och utvecklades gjordes flera förvärv under åren som följde. År 2002 förvärvades Segerdahls Tryckeri, år 2011 köptes Snabba Tryck och ett år senare tillkom Gotlands Grafiska. Sammantaget har de tryckerier som idag blivit en del av iVisby Tryckeri över 100 års erfarenhet. Vi har alltså över 100 år av erfarenhet inom produktion, kundmöte och verksamhetsutveckling. Ganska häftigt, eller hur?

Vid uppköpen år 2011–2012 lyckades vi behålla samtliga anställda från Snabba Tryck och Gotlands Grafiska. Det är vi väldigt glada och stolta över! Flera medarbetare från dåvarande tryckerier är kvar i företaget än idag, vilket gör att vi har låååång erfarenhet och bred kompetens i tryckvärlden. Och den tolvåriga sonen Robin? Han har varit en del av företaget sedan sin födsel, blivit VD år 2008 och är idag ägare av iVisby Tryckeri. Så när vi säger att vi vill ha långsiktiga relationer med våra medarbetare – och med våra kunder – då menar vi verkligen det. Vi är här för att vara ett hållbart och långsiktigt tryckeri.

Att vi är långsiktiga syns också i vår maskinpark. Här hittar du både den senaste tekniken som kan leverera stora volymer med väldig precision – och tryckpressar från 50-talet som kan skapa unika grafiska produkter som moderna maskiner inte klarar av. Vi är dessutom extra stolta över det mångsidiga hantverk som krävs för att få allt detta att fungera – det är verkligen vår specialitet. Det är inget som vi brukar kommunicera, men reklambyråer har sagt att vi behöver berätta det, så nu gör vi det. Oavsett om det handlar om prepress, offset, digitaltryck, print, kuvertering, expo… Ja, vi håller koll på vad som passar bäst och ser till att det blir rätt från idé till färdig produkt. Tack vare kombinationen av våra människor och maskiner skapar vi magi! 

Kanske är inte du som läser det här lika exalterad kring olika trycktekniker som vi är, utan mer intresserad av vilka produkter vi säljer? Vi fattar. Men låt oss bara berätta att vi har stora ambitioner – i form av modiga medarbetare och maskiner, som kan säkerställa att din produkt blir precis som du har tänkt dig. Det är vårt breda och unika kunnande som gör att din idé verkligen kan bli en bok, affisch, skylt, flyer eller foliering. Och vi står redo att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar och visioner.  Tillsammans skriver vi historia.